cookies

Saturday, March 26, 2011

+++BBQ King Prawns with Olive Oil, Lemon Juice & Parsley

Jom memasak di hujung minggu....resepi nie simple jer...i belum pernah cuba lagi...tp nampak cam sedap jer...so nak save la resepi nie kat blog i yg cumel...hahaha...cumel ker????






Apa yg diperlukan adalah :
+ 20 ekor udang galah (potong separuh bahagian tengah)
+ 4 sudu makan minyak zaitun a.k.a olive oil
+ 3 biji lemon ( ambil jusnya)
+ 3 sudu cili ( dicincang)


Cara nak sediakan lak :
= letak olive oil kat atas udang
= panggang udang selama 30 min then terbalikan
= tambahkan kulit limau, daun parsley dan jus lemon ke atas udang
= sebaik je udang masak, boleh la angkat dan boleh gak letakkan sos kat atas udang tu sebelum dihidangkan...


Selamat mencuba.... ;)

2 comments:

  1. simple.. tp panggang tue lama mana??? kang x msk plak udang tue.. dah ler ellesya bebaru ni alergic udang!!

    ReplyDelete
  2. panggang dlam 30-60 minit cam tue...ikut gak ang nyer pan...if yg cepat panas...lg cepat masak...try la wat...if sedap bg taw...

    ReplyDelete