cookies

Friday, February 25, 2011

Cin Oh Cin

CIN!!!!!!!!!!
berlari cin datang kat i...wah...mendengar kata tul kucing nie...
Cin nie sgt2 la manja...
ari tu Cin ilang 2 hari...pergh...susah ati gler masa tue...
ye arr...coz masa Cin ilang dia x berapa sihat....
jalan terhenjot2...mak kata tu tandanya baru lepas gaduh...
haish kucing jantan mana la yg kurang di ajar nie...
Cin yg kecik lg nie pun nak gaduh2...cian kat Cin...
rupanya si Cin nie terjatuh dalam kolah bilik air kat atas umah...
bilik air tu sebelah jer ngan bilik i...
mayb Cin terjatuh masa nk melompat masuk ke bilik i kot...

skrg nie Cin dah sihat...makan banyak plak tue...
smlm jer abis 2 bungkus whiskas...
klu bg ikan rebus mmg dia suka...
ikan goreng lak kena penyet2 sket baru dia makan...
tu blm lg bab i kena tnggu kat sblh masa dia makan
haish ngada2 tul....


tp x kisah la...i tetap luv u Cin....

jom layan pic Cin....








posing kat tempat laen lak....



tengok apa tu Cin???? 

haa....nie pic pg tadi...si Cin nie masuk bilik i ikut bilik air yg dia jatuh hari tue...masuk jer trus naik atas katil...kejut suh i bangun...haiyaaa.....


amboi2....sedap jer menempek kat teddy tu ekk....

luv u...muah2x...
Cin pandai kiss taw...
tp ngan i jer...hehehe

that my little Cin...






Wednesday, February 23, 2011

14 Feb and our day...

masa nie dah dekat 1 mggu i melepak kan diri kat KL...
interview dah settle...so hari ni i tolong akak jaga anak2 dia...
ye la daniel cuti ari nie...so bawak la danial n adik p main motor kat Galaxy Ampang...
nasib la my fiancee ambik cuti ari nie...xde me, danial n adik bosan ddk kat umah...

dalam kul 2.15 cam tu kitorang kuar p ambik my fiancee...

adik siap melentok sedap jer kat sofa blkg masa tnggu my fiancee kat dpn umah....
perut dah kenyang masa nie...pe lg...tdo arr...


amboii...bukan main seronok lg diorang nie main....adik yg tgh tdo pun trus bangun bila sebut nk main motor...hehehe...

cian my fiancee...kena buli ngan budak 2 org nie...dah abis kat sini sambung kat playground lak....

akak balik arund 8.30pm....
daniel dah sembunyi kat dapur...bukan main lg merancang ngan i 
nk wat surprise kan mummy dia...
nk sembunyi kat dapur la..dlm bilik air la...dlm peti ais la...
(yg besar akak i wat letak vitagen)

"happy birthday mummy!!!!!!!" kuat tul daniel jerit 
bila akak i p dapur cari dia...hahahha...
bufday akak i hari tu...tp daniel lak yg mintak hadiah...hahaha..kelakar tul...siap nangis2 lagi....
i lak nk nangis pun ada...nk gelak pun ada...
n i tnggalkan diorang...bg space n time utk akak ngan anak2 dia.... 


Sebelah malamnya...


nie pic masa kat kaunter...muka happy giler coz dpt baju 4 pasang dr G2000...

my fiancee mest gelak + geram bila tgk nie kan...sorry la syg...i nk letak gak pic nie...i like...hehehe...
20 min jer shopping kat G2000....mmg cepat...
klu i la...20 min nie br nk tengok2...huhuhuhu....



nie plak pic aku kat dlm fitting room...org laen yg try 
baju aku yg lebih2....hahahha...
byk gler cermin kat fitting room nie...
pe lg snap arr pic sekeping-2...


apa yg best ari nie????
haa....yg best nya...smlm...13 Feb 2011 is our anniversary...
genap setahun couple....wah...ber'+ + + + 'syg i kat u...
so ari nie just jalan2 je la kat KLCC...esok dah nk balik Kedah...
n i dapat SKII....waaaa....sgt2 suke la....
TQ dear....muah..muahh...

n sempat gak lyn movie...No Strings Attached...
nie jer movie yg bukan mandarin...
sib la critanya best...layannn....


Sunday, February 20, 2011

Jom Naikkan Berat Badan...



"Macam ne nk kawen...bg gemuk sket..." ayat nie bukan sorang jer yg cakap...dah ramai pun...sedih gak bila jadi kurus nie ekk...bila nk gemukkan ada plak yg cakap..."ish xyah la gemuk2...skrg nie pun dah ok.." pulakk...adoyaii...macam2 tul..

Slalu kat media crita cam ner nak kurangkan berat bdn jer...a.k.a membuang lemak...sal kurus nk gemuk xde lak mention lebih2...so di anak tirikan la...huhuhu...

Satu hari i on tenet...then tanya la uncle google yang baek hati...mmg sangat memuaskan la jwpn dari uncle google nie....mmg byk info arr...

Salah satu tips yang i ikut smpai skrg adalah mkn telur separuh masak tiap pagi....mula2 makan tu mmg arr...xtahan beb...agak memulas arr perut nie...tp skrg dah pandai dah...so nmpak la perubahan skit badan nie...ahakss...

Jadi bagi yang kurus dan risau berat badan x seimbang ngan ketinggian....boleh la cuba tips2 kat bawah nie...:



1. ambil byk mknn yg tinggi kalori, protein dan garam galian....
===boleh la gantikan nasi ngan roti...ataupun klu rasa mkn roti jer x ckup bleh la makan nasi then 1 jam kemudian makan roti lak....


2. jangan tinggal waktu makan....n makan 3 hidangan utama (pagi, thg hari, malam) bersama hidangan snek setiap hari...
===contoh snek yang digalakkan mcm sandwich, buah-buahan kering, kentang lenyek, keju, dan minuman bersusu

3. Makan secara kerap.jika tidak mempunyai selera makan,boleh makan lima atau enam hidangan kecil sehari
===hidangan mesti la yg sihat yer...

4. waktu pagi,ambil makanan yang mempunyai sumber karbohidrat dan protien tinggi
=== minum satu gelas susu pada setiap hari,roti atau telur separuh masak.hindari makanan yang 
mengandungi banyak lemak

5. melakukan senaman secara teratur
===buat la senaman senaman bina badan ke...angkat berat ke... x pun tekan tubi untuk membina otot 
badan... setiap tiga atau empat kali seminggu...ala...30 minit jer pun....pastikan yang bertambah  adalah otot bukan lemak ok...ahakss...

6. lepas bersenam ambil makanan berkalori tinggi...nie untuk gantikan balik tenaga yg ilang td...
===ambil makanan yang mempunyai sumber protien dan karbohidrat...


7. penting nie...amalkan pemakanan mengikut panduan piramid pemakanan Malaysia
===lebihkan pengambilan hidangan bagi setiap kumpulan makanan kecuali gula,minyak dan lemak 
dalam makanan

8. sokongan makanan tambahan
===contohnya vitamin B yang membantu mencerna nutrisi yang diambil

-kepada yang terlalu kurus boleh cuba amalkan..mane tahu menjadi ker...

-to my fiancĂ©e...xperlu ikut tips2 kat atas nie...tp tekan tubi tu musti wat okk....hikhikhik...daa....


Friday, February 18, 2011

Wedding card...

Dari bulan 12 hingga la skrg keja nya wat kad...x abis2 men'design' kad...asalnya nak print sndri jer kat umah...ye la...nk save budget katakan...so...design utk kad yg 1st dah pun settle....dengan senang ati dapat la p KL...(interview session)...

Balik jer dari KL...lain plak ceritanya...keja men'design' masih menunggu....design baru utk NEW WEDD CARD... kali nie x print sendiri...just design bentuk and ayat2 power utk letak kat kad jer...then antar print kat kedai...perghhh...dapat offer RM0.50 sekeping tue....sape x mau...hohoho....

Yang bestnya....kerja2 men'design' kali nie x seteruk masa yg 1st time tue...ye la skill dah ada kan...1 hari jer dah bleh siap....hehehehe...

My dad design bentuk kad...dari lipatan 2...jadi lipatan 2 1/2...hahaha...nk taw cam ner bentuknya tnggu jer la bila kad tue siap nant k....diri ni pun x sbr tnggu kad siap...:)


nie la design depan NEW WEDD CARD...utk hari nie...esok lum tentu lg...hehehehe

Thursday, February 17, 2011

ouch..my bloG

wah...akhirnya wujud jugak blog nie...cam x caya jer diri ini wat blog...setelah smua org2 terdekat dah ada blog masing2...ouch...

klu nk dikategori kan mmg dlm golongan tercorot la nie...budak sekolah pun dah ada blok...nama jer ambik IT...ish2....hahaha...nk wat cam ner kan...tahap kemalasan dlm diri tu amat tinggi...

n skrg dah ada blog pun...so kena la merajin kan diri update pas nie...lalala...